ponedjeljak, 3. listopada 2016.

Bolje nego bilo koji lijek: Imate OVO u svom domu, vrlo jeftino i može riješiti veliki problem!



Ljudi koji pate od ovog uobičajenog problema kože, znaju koliko neugodno to može biti ako se izmakne kontroli! Visoke temperature povećavaju pojavu iritacije čak i više.

Svrbež i ljuštenje kože, samo su neki od mogućih užasa, koje možete doživjeti. Međutim, postoji rješenje. Ako ne može u potpunosti eliminirati, onda će sigurno držati te probleme pod kontrolom.

Aloe vera

Kreme za kožu koje propisuje dermatolog mogu imati kontraindikacije na kožu, dok krema od aloe vere sigurno neće imati takve nuspojave. Čak se preporučuje i za dječju osjetljivu kožu!

Krastavac

Krastavci su puni vode i protuupalnih sastojaka, tako da je to savršen sastojak za umirivanje nadražene kože. Izrežite krastavac na krišk te ih primijeniti na problematičnim područjima. To bi trebalo olakšati bol i svrbež.



Kokos

Kokosovo ulje nije samo dobro za jesti, već i u borbi protiv raznih bolesti. Vlaga iz kokosovog ulja radi savršeno na suhoj i nadraženoj koži, a uz to umiruje svrbež.

Med

Med je idealan za njegu oštećene kože! Primjenjivanje meda na kožu oslobađa iritacije i svrbeža. Zahvaljujući svojim ljekovitim svojstvima, med omekšava kožu i ubrzava proces ozdravljenja.

Nanijeti ga na kožu i ostaviti 20-30 minuta, isperite i nježno osušite. Taj pristup možete ponoviti više puta. Nema nikakvih nuspojava.

Kurkuma

Kurkuma je začin koji je poznat po svojim protuupalnim i antibakterijskim učincima na bolesti kože Pomiješajte kurkuma u prahu s vodom, dok ne dobijete gustu smjesu, zatim nanijet na problematična područja kože. Ostavite nekoliko sati, a zatim isperite.

Zob



Znate li da zob može umiriti vašu nadraženu kožu? Uzmite jednu šoljicu zobi i sameljite u prah. Stavite prašak u vrećicu ili torbicu i vezati za česmu u kadi.

Vruća voda će isparavanjem aktivirati sva ljekovita svojstva zobi, koje će se proširiti i održat će vašu kožu.

Opustite se oko 10 do 20 minuta, a zatim isperite kožu s čistom vodom i nježno obrišite s peškirom kako biste uklonili višak vode.


megagiga.info


Nema komentara:

Objavi komentar