četvrtak, 6. listopada 2016.

Upozorenje: 85% tampona i proizvoda za žensku higijenu sadrže OVU kancerogenu supstancu!



Kako nauka napreduje, učimo sve više o štetnim hemikalijama i njihovom uticaju na ljudsko zdravlje. Problem je u tome što gotovo uvijek vidimo problem tek nakon što dovoljno ljudi dobije ozbiljna zdravstvena oštećenja.

Tokom posljednjih nekoliko desetljeća, proizvodnja sintetičkih vlakana bila je vrlo intenzivna, a oni su ih stavili u osnovu svakog proizvoda, od odjeće do higijenskih proizvoda.

Neki od njih su se koristili i za tampone, a mnoge žene su patile od ozbiljnih zdravstvenih problema koji se odnose na te proizvode. Srećom, nezdravi materijali su prepoznati i eliminisani iz široke upotrebe, ali postojili još takvih materijala?

Što je nova opasnost u proizvodima za žensku higijenu?



Glifosat je tvar koja se koristi kao herbicid u proizvodnji pamuka, a nedavno je otkriveno da ona može imati vrlo štetne učinke na ljudsko zdravlje. Naime, tvrtka po imenu Monsanto osim genetski modificiranih sjemena, također proizvodi taj herbicid i prodaje proizvođaćima pamuka.

Kao posljedica toga, gotovo 85% proizvoda na bazi pamuka sadrži glifosat. Neki stručnjaci izrazili su zabrinutost da bi taj postotak mogao biti i veći, jer su neke istraživačke institucije u SAD-u pod uticajem Monsanto i rezultati istraživanja zapravo mogu biti pristrasni.

Tamponi su posebno opasan izvor ovog materijala, jer oni dolaze u vrlo bliskom kontaktu sa sluznicom i mogu otpustiti glifosat u vaše tijelo kroz vaginalni zid.

Kako Glifosat šteti vašem zdravlju?

Glifosat je označen od strane Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) kao tvar koja vjerojatno uzrokuje rak, ali postoji mnogo naučnih dokaza da to uzrokuje oštećenje endokrinih žlijezda, a time dovodi do većeg rizika od raka.



Koje proizvode za žensku higijenu trebate koristiti?

Samo organske proizvode bez glifosata treba koristiti kako bi se izbjegla ova opasnost po zdravlje. Naravno, proizvođači nemaju odgovornost za popis sastojaka tampona, tako da bi trebalo kupiti samo certificirani organski proizvod koji ima oznaku da ne sadrži glifosat.

megagiga.info


Nema komentara:

Objavi komentar