subota, 27. kolovoza 2016.

Očekuje se veliki talas užasnih zemljotresa, slijedeći je na putu prema…



Nakon razornih zemljotresa koji su pogodili Italiju, mnogi stručnjaci koji prate seizmičku aktivnost tvrde da dolaze još gori…

Frenk Hugerbits kaže da se koristi raspored zemljotresa kojim se prati seizmička aktivnost i da će se prema svim parametrima ta aktivnost još povećati.

Hugerbits koji je predvidio zemljotrese u Italiji tvrdi da su njegova predviđanja tačna i da serija zemljotresa to potvrđuje. Ali da još gore tek treba da dođe.

Hugerbits tvrdi da je predvidio nekoliko velikih zemljotresa u posljednje dvije godine, uključujući i veliki zemljotres u Nepalu prošle godine gdje je odnijeto čak 8 hiljada života. On tvrdi da je slijedeći veliki zemljotres na putu za Ameriku, tačnije da će pogoditi zapadnu obalu Sjedinjenih Američkih Država.

Iako teorije ove vrste često nailazena podsmijeh naučnika koji tvrde da se zemljotresi mogu dogoditi svakodnevno i bilo gdje, Hugerbits kaže da je njegova studija o trasama seizmičkih aktivnosti pokazala da postoji veza sa kretanjem nebeskih tijela.



Kako on tvrdi, kada se Zemlja nađe u poravnanju sa drugom planetom ili više njih postaje bombardovana od strane sila koje bi mogle izazvati seizmičke aktivnosti na njoj. Pozvao je geologe da istraže njegovu teoriju. I da pokušaju da na osnovu nje razviju sistem za rano upozoravanje.

“Nećete vidjeti velike zemljotrese bez rasporeda koji prati odnose između Zemlje i Mjeseca. Naučnici ne bi trebali da zanemaruju velike uticaje elektromagnetnih talasa koje emituju nebeska tijela.

Dva velika poravnjanja će se dogoditi 29. avgusta, a 30.avgust je drugi mogući datum za zemljotres jačine preko 8 stepeni. Rizik će biti prisutan do 04.septembra. Najvažniji rok je od 25. avgusta do 04. septembra. Plan zemljotresa je spreman, za svaki slučaj”.

U decembru 2015. godine ovaj naučnik je bio ismijan zbog toga što je tvrdio da će zemljotres koji će zauvijek promijeniti svijet pogoditi Zemlju u novembru ili decembru ali se taj zemljotres nije realizovao.

Mnogi kritikuju njegovu metodu tvrdeći da je ona starinska, da je bliža numerologiji starih društava. Naučnici tvrde da se ne može još uvijek tačno predvidjeti seizmička aktivnost prenosi webtribune.rs.


Nema komentara:

Objavi komentar