nedjelja, 25. rujna 2016.

OVE stvari morate učiniti kako bi se žena osjećala bolje tokom MENSTRUACIJE!



Većina muškaraca nisu svjesni mnogih stvari o menstruaciji, zato smo odlučili da vas malo bolje uputimo…

Veoma je važno pomoći vašim djevojkama, ženama, prijateljicama i svim ženama u vašem životu, kako bi lakše podnijele menstruaciju.

Očigledno je da se muškarci ne mogu staviti na njihovo mjesto i razumjeti šta prolaze tokom menstrualnog ciklusa. Kako god, muškarci mogu da se potrude da razumiju simptome.

Uobičajeno, sve žene mogu dobiti užasne bolove u stomaku, a jačina bola varira od dosadnog bola, pa do paralizirajućeg prodornog bola.

Ostali simptomi uključuju: jake glavobolje, anksioznost, promjena apetita, bol u genitalnom području, osjećaj umora i pospanosti.

Podsjećajte ženu na njenu posebnost

Upućujte joj komplimente, da se osjeća što ljepše i inteligentnije. Osjećat će se ugodno i uskladit će raspoloženje.

Pomozite joj u kućnim poslovima

Pomozite joj u sitnim poslovima, sačuvajte je od nepotrebnog stresa. Olakšajte joj teret svakodnevnih birga i dajte joj vremena da se odmori.

Uvjerite je

Pokažite joj da vam je stalo. Napravite joj masažu, zagrlite je.

Učinite da se osjeća voljeno i željeno

Dajte joj do znanja da ste sretni što vam je prisutna u životu. Recite joj da vam je dobar prijatelj, djevojka ili žena. Ako nije blizu, nazovite je, pošaljite poruku i recite kako je lijepa.

Kuhajte za nju

Menstrualni ciklus može biti težak za ženu, zbog hormonalnih promjena, gubitka krvi i sl. Pored toga, gubi mnogo energije, hranjljivih tvari. Pokažite da birnete za nju i napravite joj zdrave obroke.

Nemojte osuđivati

Hormoni mogu učiniti da žena podivlja, bude previše emocionalna. Zato je ne osuđujte, budite njena podrška.

megagiga.info


Nema komentara:

Objavi komentar